nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

L'OTAN exigeix als militars serbis que es retirin de Kosovo en el termini de 7 dies

La reunió entre representants de l'Aliança i del Govern iugoslau es reprendrà avui

La reunió de representants de l'Exèrcit i del Govern iugoslaus amb els de l'OTAN, per determinar els detalls de la retirada de les forces iugoslaves de Kosovo, es reprendrà avui, a primera hora, a petició de Belgrad, segons representants aliats a Blace.

La decisió de posposar la reunió per a avui s'adoptà a petició de la delegació iugoslava que havia sol·licitat una pausa per traslladar-se a Belgrad i efectuar consultes addicionals.

Representants de l'OTAN a Blace, poble macedoni en la frontera amb Iugoslàvia, explicaren que la part iugoslava va demanar que la trobada d'avui es realitzi a l'aeroport esportiu de Kumanovo, ciutat en la qual es troba la principal base de les tropes aliades desplegades a Macedònia per participar en la missió de Kosovo.

Així, durant la jornada d'ahir, l'OTAN comunicà als militars iugoslaus les seves exgències per a la retirada de les forces sèrbies de Kosovo en un termini de set dies i advertí tant als serbis com a la guerrilla kosovar que no permetrà una represa de la violència amb el desplegament de la força de pau.

Amb 16.000 efectius dels 48.000 que integraran la Força de Pau per a Kosovo (KFOR) llests per entrar a la província sèrbia en un termini de 24 hores quan es doni l'ordre, l'Aliança considera que el requisit imprescindible per començar a aplicar la pau és la retirada de les forces sèrbies. Aquest és el principal missatge que el general Michael Jackson, comandant de la KFOR, dugué ahir a la delegació militar iugoslava amb la qual es reuneix a la localitat macedònia de Blace, a la frontera amb Kosovo.

Però, a més, Jackson exposà les exigències de l'Aliança per a aquesta retirada, que «ha d'estar completada en set dies una vegada entri en vigor l'acord», va dir el portaveu civil de l'OTAN, Jamie Shea.

Una vegada que es confirmi que s'ha produït el començament de la retirada, llavors el Consell Atlàntic, màxim òrgan de decisió a través del qual s'expressen els 19 governs aliats, aprovaria una suspensió dels bombardeigs condicionada al compliment total de l'acordat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris