cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Ieltsin diu que Rússia continua cercant una solució a la crisi

Els Estats Units es mostren cada vegada més optimistes, encara que a l'expectativa

El president rus, Boris Ieltsin, trencà ahir el seu silenci sobre el pla de pau per a Kosovo per afirmar que Rússia ha de «continuar cercant una sortida a la crisi» i aconseguir «el cessament immediat dels bombardeigs» de l'OTAN. «Hem de continuar cercant una sortida a la crisi», va dir Ieltsin a l'inici d'una reunió en el Kremlin amb el ministre d'Afers Exteriors, Igor Ivanov, en la seva primera reacció pública des que Belgrad acceptà el pla internacional de pau. L'entrevista durà mitja hora i en ella Ieltsin va ser informat del desenvolupament del procés per Ivanov, qui assegurà que el cap del Kremlin planteja com a tasca fonamental «el cessament dels bombardeigs de l'OTAN i dur el procés a la seva via política».

El cap de la diplomàcia russa va fer les funcions de portaveu de la presidència i manifestà que «la situació a Iugoslàvia continua preocupant-nos seriosament», al temps que demanà «cautela» per valorar l'acord per a l'arranjament pacífic de la crisi. D'altra banda, els Estats Units es mostra cada vegada més optimista sobre la fi del conflicte de Kosovo, que, de concretar-se i segons diversos analistes, suposaria la primera vegada que una querra és guanyada només a través d'una intervenció aèria.

Si la rendició del president iugoslau, Slobodan Milosevic, s'acaba plasmant en la pràctica, la campanya de l'OTAN haurà conclòs sense una sola baixa aliada i haurà demostrat a les crítiques el que els EUA han afirmat sense descans durant setanta-tres dies: que era possible guanyar la guerra sense introduir tropes de terra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris