cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Abraham i Rosselló Bover treuen a la llum el llegat Rosselló-Pòrcel

Carme Feliu i Antoni Serra presentaren a la fira la publicació del llegat

59772

Aquesta imatge de joventut de l'autor il·lustra la portada.

El llegat documental que dóna llum a curiosos, investigadors i erudits sobre la vida i l'obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel és a l'abast del públic a través de l'edició realitzada pels experts Pere Rosselló Bover i Xavier Abraham. Bartomeu Rosselló-Pòrcel: a la llum, títol sota el qual s'inclouen manuscrits originals de l'autor, correspondència, poemes, articles i fotografies, va ser ahir presentat a la fira del llibre per la regidora de Cultura de Palma, Carme Feliu, juntament amb l'autor del pròleg del volum, Antoni Serra.

El llibre, integrat en bona part pels documents donats per Amàlia Tineo i la família de Salvador Espriu, inclou gran quantitat de documents inèdits, que no varen ser exposats a la mostra sobre l'autor que el Casal Solleric acollí ara fa un any. En aquest sentit, la regidora Feliu apuntà que la tasca de l'Ajuntament, compromès amb la difusió de Rosselló-Pòrcel, no acaba aquí, i recordà que els documents són disponibles per a consultes a Can Bordils.

Xavier Abraham, que s'ha encarregat des dels començaments del llegat Rosselló-Pòrcel i n'ha tramitat les donacions, explicà als assistents que el llibre obeeix a la intenció de posar el llegat a l'abast del públic de forma organitzada i coherent. La selecció que l'integra compta, afegí, amb bona part de la correspondència mantinguda per l'escriptor, que possibilita «obrir finestres fins ara tancades» i conèixer «les dèries i il·lusions», així com l'espontaneïtat, de Rosselló-Pòrcel. Així mateix, la reproducció dels manuscrits mostra el destacat «sentit artístic» de l'autor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris