nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Breus

• CAMBOTJA

Khmer confessa els seus crims Un alt càrrec del règim dels khmers rojos, el cap dels torturadors del camp de Tuol Sleng, va ser localitzat a Cambotja i va confessar els seus crims, pels quals, assegurà, està disposat a comparèixer davant els tribunals. Kang Kek Ieu, conegut pel sobrenom de Duch o Deuch, a qui es va considerar mort durant anys, vivia com un «bon cristià» a l'oest del país, on es va ocultar després de la caiguda del règim khmer roig el 1979, segons informaren fonts pròximes de Hong Kong. EPR.

• ALGÈRIA

Deu integristes morts Deu islamistes armats moriren a mans de les Forces de Seguretat, mentre que un guàrdia municipal va ser assassinat aquests darrers dies a Algèria, segons informaren ahir els diaris algerians. Vuit islamistes armats han estat abatuts per les Forces de Seguretat en una operació que durà dos dies a la regió de Lakhdaria (a 70 quilòmetres a l'est d'Algèria), segons El Watan. Dos islamistes armats més varen morir dimarts al massís de Fergoug, a prop de Relizane (340 quilòmetres a l'oest), segons La Tribune. AFP.

• BURUNDI

Cinquanta-set morts en un atac Un total de 57 persones, entre elles 40 rebels, varen morir el cap de setmana passat a més de 20 quilòmetres al sud de Bujumbura, en el transcurs d'un atac llançat per la rebel·lió i dels combats que varen continuar, segons testimonis recollits al lloc dels fets, els quals han apuntat que tretze civils varen morir en els atacs. Segons fonts militars a Bujumbura, quatre soldats moriren i quatre més varen resultar ferits en un atac de la rebel·lió a Mutumba, a la comuna de Kabezi, a uns 25 quilòmetres al sud de la capital, a la província de Bujumbura Rural.AFP.

• IRAQ

Vint-i-quatre ferits en bombardeigs Un total de 24 iraquians resultaren ferits en els atacs aeris llançats ahir per l'aviació nord-americana al nord i al sud de l'Iraq, segons anuncià un portaveu militar iraquià a Bagdad. «Vint-i-quatre ciutadans resultaren ferits i catorze cases han estat destruïdes pels bombardeigs duits a terme per avions nord-americans al nord de l'Iraq», segons indicà el portaveu. L'Exèrcit nord-americà a la base d'Incirlik (sud de Turquia) anuncià en un comunicat que avions F-15 i F-16 nord-americans bombardejaren ahir instal·lacions de radar i de la defensa antiaèria a la zona d'exclusió aèria del nord d'Iraq, actuant per «autodefensa».AFP.

• VENEÇUELA

Petició del Congrés a Chávez El congrés veneçolà rebutjà «el tractament irrespectuós» del president Hugo Chávez cap als legisladors i la Cort, en un acord sobre el recent xoc de poders sobre la Constituent i la facultat per legislar per decret que va sol·licitar el mandatari. L'acord, aprovat dimecres en sessió conjunta de les cambres de diputats i senadors, va rebre el vot a favor de 113 parlamentaris contra 69 en contra i vuit abstencions. El text de l'acord serà publicat posteriorment pels mitjans de comunicació, però no implica cap mesura addicional contra Chávez més que la pura reprimenda pública. AFP.

• PALESTINA

Ajornament de l'Estat Dues organitzacions palestines oposades als acords d'autonomia amb Israel es declararen ahir en desacord amb la decisió de l'OAP de retardar qualsevol decisió sobre la proclamació d'un Estat palestí. El comunicat del Consell central de l'OAP, adoptat després de tres dies de debat a Gaza, «no proclama clarament el final del període provisional» d'autonomia de cinc anys, que va començar el 4 de maig de 1994, ha declarat Ismail Abu Shanab, un responsable d'Hamas. «No estam en absolut d'acord amb el comunicat que afavoreix les negociacions amb Israel, creim que l'estratègia del poble palestí hauria de ser la resistència, en lloc de la negociació», afegí Abu Shanab. AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris