cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Demanen a Moscou un paper més actiu de l'ONU per fer acabar la crisi

Ivanov destacà que a la reunió s'acordà emprendre accions per trobar una solució política

La diplomàcia intenta fer de bell nou en el conflicte de Kosovo el paper que li va arrabassar la guerra, per la qual cosa des de diversos fronts es tractà ahir d'aixecar un senyal, encara que tímid, que pugui solucionar la situació de les armes. Així, els caps de les diplomàcies de Rússia, Grècia i Canadà i el secretari general de Nacions Unides, Kofi Annan, destacaren ahir a Moscou que les Nacions Unides han de desenvolupar un paper més actiu a la recerca d'un acord polític a la greu crisis de la zona dels Balcans.

«Qualsevol decisió de la comunitat internacional sobre Kosovo ha de ser refrendada per una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU», manifestà el ministre canadenc d'Afers Exteriors, Lloyd Axworthy, al termini de la reunió quatripartita. El titular rus d'Exteriors, Igor Ivanov, destacà que a la reunió es va acordar «emprendre accions decidides per trobar una solució política (al conflicte en els Balcans) i actuar activament, de manera permanent i tenaç en aquesta direcció».

«La situació és alarmant: afecta els interessos de l'estabilitat europea i internacional», digué l'amfitrió de l'encontre, que va recalcar que Rússia atorga especial importància al paper de l'ONU, que en la seva opinió, «poseeix nombrosos mecanismes per solucionar els diferents conflictes internacionals».

El secretari general de l'ONU va declarar que és necessari trobar com abans millor una solució política al conflicte, encara que subratllà que aquest depèn en major mesura de Belgrad.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris