nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

L'Aliança reconeix que atacà per error un barri i causà víctimes civils

L'embargament de petroli contra Iugoslàvia pot ajornar-se un parell de dies

L'OTAN va admetre ahir un nou error a un dels bombardeigs efectuats la matinada passada, que ha pogut ocasionar víctimes civils, i assenyalà que l'aplicació de l'embargament de petroli contra Iugoslàvia pot tardar encara un parell de dies. Un portaveu aliat confirmà que almenys un míssil «va errar el seu objectiu en 200 o 300 metres» en l'atac a un quarter militar de Surdulic, al sud de Iugoslàvia, pero no va voler confirmar si va poder caure sobre un àrea residencial causant víctimes civils.

Els mitjans de comunicació serbis informen que almenys una vintena de civils, entre ells dones i nins, han mort en l'atac, que va destruir 300 cases.

«Els pilots de l'OTAN prenen totes, repetesc totes, les precaucions possibles per evitar aquest tipus d'errors, però la tecnologia no és infal·lible i a vegades es pot fallar en una trajectòria», digué el portaveu.

Prova d'això, afegí, és l'escàs marge d'«errors» que s'han produït des del principi de la campanya, sis d'uns 4.500 atacs. «Incidents d'aquest tipus no passarien si el president iugoslau, Slobodan Milosevic, no ens hagués forçat», afegí. La trenta-cinquena jornada de bombardeigs sobre objectius militars a Iugoslàvia ha estat «una de les més significatives» des del principi de l'ofensiva el 24 de març passat, digué el portaveu, que cità entre els objectius ferits ponts i dipòsits de carburant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris