nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Breus

• PRÒXIM ORIENT

Sobre la declaració de l'Estat palestí El Consell Central de l'OAP, liderada per Iasser Arafat, començà ahir el debat sobre el possible ajornament de la declaració de l'Estat palestí, que es perfila que continuarà fins després de les eleccions generals israelianes del 17 de maig. Així ho donà a entendre en la sessió inaugural del debat que se celebra a la localitat de Gaza el president del Consell Central de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OAP), Salim Zaanun, fet que significa que fins aleshores no s'adoptarà cap decisió respecte a la data de la declaració del futur Estat palestí independent. AFP.

• EUA

Control de les armes El president Bill Clinton reprengué ahir la batalla contra la cultura nord-americana de la violència i proposà una sèrie de mesures legislatives per limitar la possessió d'armes, en particular en poder dels menors. El portaveu de la Casa Blanca, Joe Lockhart, va descriure aquell conjunt de mesures com «la legislació més completa sobre control d'armes des de fa trenta anys». Lockhart aclarí, no obstant això, que això no està directament relacionat amb la matança del liceu Columbine de Littleton (Colorado), on dos alumnes, abans de suïcidar-se, varen matar fa una setmana dotze dels seus companys i un professor. AFP.

• REGNE UNIT

Accions per prevenir els atemptats Diverses comunitats ètniques o religioses de Londres multipliquen les advertències, i en alguns casos organitzen patrulles, per intentar prevenir una repetició dels atemptats racistes de Brixton i Brick Lane, a Londres. Les iniciatives se succeeixen des de l'atemptat de Brick Lane, dirigit contra la comunitat procedent de Bangla Desh. A Southall, un barri asiàtic a l'oest de Londres, una associació, el «Southall Monitoring Group of People», ha mobilitzat uns cent voluntaris, que patrullen als carrers del barri. AFP.

• IRAQ

Assassinat funcionari de l'ONU Un funcionari neozelandès que treballava en el programa humanitari de Nacions Unides a l'Iraq va morir dissabte passat en ser disparat per un desconegut en la localitat d'Erbil, al nord de l'Iraq, varen anunciar ahir fonts de l'ONU. Nicholas Speight treballava per una associació per la desactivació de mines al Kurdistan, va dir el portaveu de l'organització, Manoel d'Almeida i Silva, i va morir com a conseqüència de tres trets rebuts en un parc d'Erbil. L'assassí va disparar també contra una dona que acompanyava la víctima, però va fallar. REUTERS.

• COLÒMBIA

Exigència del Govern a l'ELN L'alt comissionat per a la pau, Víctor Ricardo, demanà ahir a la guerrilla colombiana de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) que alliberi els 32 ostatges que encara manté de l'avió d'Avianca per després parlar de pau. Ricardo reafirmà així la posició del Govern del president Andrés Pastrana, que dilluns a la nit va rebutjar una petició de l'ELN de desmilitaritzar una zona del sud del Departament de Bolívar (nord), per entregar un grup dels ostatges. L'ELN va desviar i va segrestar el 12 d'abril un avió amb 41 ocupants, nou dels quals ja han estat posats en llibertat. AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris