nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Arriben a Madrid els primers 102 refugiats albanesokosovars

No hi havia alegria entre els 102 refugiats albanesokosovars que arribaren ahir a Madrid, sinó la tristor de deixar una terra a la qual temen que mai no podran tornar. Allà han deixat amics i familiars i han viatjat a un país del qual molts ni tan sols havien escoltat parlar.

El primer grup de refugiats albanesokosovars que acull Espanya, format per un total de 102 persones, arribaren l'horabaixa d'hir a a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) en un Boeing 707 de la Força Aèria Espanyola, procedent de Skopje (Macedònia). Allà varen ser rebuts pel ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, així com per altres càrrecs del Govern.

A Torrejón, esperaven sis UVI mòbils del 061 i Creu Roja Espanyola, així com personal sanitari per si alguna de les persones necessitava atenció. En baixar de l'avió, els albanesokosovars es dirigiren a una sala on es netejaren i després viatjaren al Centre d'acolliment de Sigüenza (Guadalajara), on passaran com a màxim un mes.

En total, arribaren a Espanya 14 unitats familiars: 8 persones de més de 64 anys, 60 entre 63 i 15 anys, 20 entre 14 i 3 anys, 8 entre 2 i menys d'1 any, i 6 dels quals no es tenen dades específiques. En situacions especials es trobaven: dues embarassades, una de 8 mesos i mig i una altra de 7 mesos i mig i 5 persones amb problemes de locomoció. Així mateix, hi havia un nin amb problemes renals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris