nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Els països de l'OTAN posen en relleu la seva «unitat i determinació» en la crisi

Afirmen que no és possible fer «cap concessió» sobre les demandes de Milosevic

58172

Caps de Govern dels països aliats es reuniren ahir.

Els caps d'Estat i de Govern dels 19 països de l'OTAN posaren ahir de relleu, en l'obertura de la cimera de tres dies que celebran a Washington, la seva «unitat i determinació» a fer canviar de posició sobre Kosovo el president iugoslau, Slobodan Milosevic, rebutjant la seva darrera oferta, en considerar-la «insuficient». A una declaració sobre la província sèrbia, els aliat subrratllan que «no és posible cap concessió» internacional al Govern de Belgrad i indiquen que intensificaran encara els seus atacs aeris i les seves pressions econòmiques.

Els dirigents de l'Aliança Atlàntica es varen reunir per «enviar un missatge d'unitat i de determinació» al president iugoslau i es compromet a «continuar la seva campanya aèria tot el temps que faci falta», indicà el president dels Estats Units, Bill Clinton, obrint un autèntic consell de guerra.

Paral·lelament a la cima, que coincideix amb la celebració del 50è aniversari de la creació de l'OTAN el 4 d'abril de 1949, els avions aliats continuaren els seus atacs ahir, en el dia número 31 de bombardejos des del passat 24 de març, per acabar amb la «màquina de guerra» iugoslava. Els aliats s'han decidit a «incrementar la pressió militar» sobre Belgrad i donar suport als països veïns de Kosovo, explicà Bill Clinton, qui va afirmar que «quan lluitam es per guanyar».

Prop d'un miler d'aeronaus de tot tipus han estat reunides per realitzar la campanya aèria de l'Aliança, que podria durar alguns mesos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris