cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Breus

• CUBA

Condemna de l'ONU La Comissió de Drets Humans de Nacions Unides adoptà ahir a Ginebra, per una escassa majoria, una resolució presentada per Polònia i la República Txeca que condemna Cuba en matèria de Drets Humans. Dels 53 països membres de la Comissió, 21 hi votaren a favor, 20 en contra i hi hagué 12 abstencions. La resolució esmenta «la inquietud davant la repressió que continua exercint-se contra els membres de l'oposició política i pel fet que els dissidents siguin detinguts». EPR.

• EUA

Estat d'emergència El governador de Florida, Jeb Bush, demanà en una carta al president Bill Clinton que declari l'estat d'emergència a Florida a causa dels incendis que ja han carbonitzat més de 89.000 hectàrees des de gener, segons anuncià l'oficina de Bush. S'espera que Clinton declari l'estat d'emergència en qüestió de dies. Es tracta d'un tràmit que permet al Govern federal pagar despeses extraordinàries del Govern de Florida per a la lluita antiincendis, com són les hores extres de policies o de treballadors que netegen les zones afectades. EPR.

• RÚSSIA

Tercer mandat de Ieltsin L'estat de salut del president rus, Boris Ieltsin, de 68 anys, li permetrà presentar-se a un tercer mandat, segons afirmà el metge del Kremlin, Serguei Mironov, en una entrevista publicada ahir en el diari Komsomolskaia Pravda. Boris Ieltsin, que va ser elegit per primera vegada el 1991 i una segona vegada el 1996, havia exclòs presentar-se una tercera vegada. «Boris Nikolaievitx està actualment en una forma (física) que li permetrà presentar la seva candidatura per a les eleccions presidencials de l'any 2000», declarà el metge que segueix Ieltsin des de fa més de 15 anys. EPR.

• PRÒXIM ORIENT

Acusacions contra Arafat El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, acusà ahir el president palestí, Iaser Arafat, de voler afavorir la victòria del candidat laborista en les eleccions israelians del 17 de maig, Ehud Barak. «Iaser Arafat desitja un govern dirigit per Barak que cedeixi en tot davant d'ell, però el poble israelià vol un govern fort, que davant d'Arafat no retrocedeixi», afegí el primer ministre conservador. AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris