nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Belgrad accepta presència internacional a Kosovo sota els auspicis de l'ONU

L'Aliança Atlàntica bombardeja la residència de Milosevic com a mesura de pressió

89502

La residència del president Milosevic va ser destruïda pels bombardeigs aliats.

El president iugoslau, Slobodan Milosevic, acceptà ahir el principi d'una presència estrangera a Kosovo sota els auspicis de l'ONU amb la participació de Rússia, i el reinici de les negociacions sobre l'autonomia, segons indicà el mediador rus Viktor Txernomirdin.

El representant especial del president rus per a Iugoslàvia, que arribà ahir a Belgrad, declarà abans de tornar a Moscou haver adoptat amb Milosevic, al terme de les negociacions, un «document comú» que preveu diverses punts per a la solució de la crisi. Aquest preveu sobretot «una presència internacional de Kosovo sota els auspicis de l'OTAN i amb la participació de Rússia», el reinici de les negociacions «sobre les modalitats polítiques de la futura autonomia» de Kosovo, la «tornada en seguretat dels refugiats», així com la «reducció de les forces militars i policíaques iugoslaves a Kosovo, que s'acompanyaria de la retirada de forces de l'OTAN reagrupades en les fronteres de Iugoslàvia». El text preveu també una ajuda humanitària a Iugoslàvia, i una ajuda internacional a la reconstrucció de l'economia iugoslava, inclosa la de Kosovo. «Queda fixar quines seran les forces internacionals, de quin països, però sobretot, Rússia ha d'estar representada», declarà Txernomirdin.

Així, el president dels EUA, Bill Clinton, acollí amb prudència l'oferta realitzada per Milosevic, qualificant la proposta de «primera passa». «Si hi ha una oferta per a una autèntica força de seguretat, i seria la primera vegada que Milosevic ho ha acceptat, això representaria, supòs, una passa endavant», declarà Clinton.

D'altra banda, el Pentàgon assegurà ahir que l'atac a una residència de Milosevic és una mostra de la pressió que l'OTAN vol exercir sobre Belgrad i que els objectius d'aquesta campanya aèria, que ja dura un mes, continuen sent les infraestructures militar. La residència presidencial de Milosevic fou atacada pels bombarders de l'OTAN, segons anuncià l'agència oficial Tanjug. En el moment de l'atac, Milosevic i la seva família no es trobaven a la casa, que fou completament destruïda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris