lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

L'OTAN intensifica els atacs i dóna un cop al cor de la propaganda sèrbia

Els aliats bombardejaren la seu del Partit Socialista de Milosevic

72584

L'edifici del Partit Socialista de Milosevic, en el centre de Belgrad.

L'OTAN ha duplicat la intensitat dels seus atacs aeris des que va començar la seva campanya conta Iugoslàvia fa quasi un mes i, a banda de debilitar la capacitat militar de Belgrad, ha començat a castigar el centre de la propaganda sèrbia i nucli de decisió de la neteja ètnica. En la 28a jornada de bombardeigs aliats, es registraren atacs amb èxit contra 36 objectius, un d'ells amb gran valor simbòlic i pràctic en aquesta crisi: l'edifici del Partit socialista (SPS) d'Slobodan Milosevic, al centre de Belgrad.

El portaveu civil de l'OTAN, Jamie Shea, va considerar, per una altra banda, un signe positiu, del fet que la realitat comença a fer ressò en el lideratge iugoslau, les declaracions del viceprimer ministre, Vuk Draskovic, sobre que després de la guerra hauran d'investigar els crims comesos a Kosovo.

Els avions aliats aconseguiren «especialment l'objectiu de gran valor al centre, l'edifici que allotja el partit governant de Milosevic i el partit de la seva dona (Esquerra Unida Iugoslava, JUL), i que és també l'oficina central de la maquinària de propaganda», digué el portaveu. Shea afirmà, a la conferència de premsa diària a la seu de l'Aliança a Brussel·les, que aquest edifici és també «un important nexe a la xarxa de control i comunicacions», la qual cosa va ser confirmada pel portaveu militar, general Giuseppe Marani, qui digué que aquesta seu conté a més una important estació de transmissions. Shea subrratllà que, des del principi de la campanya aèria, l'OTAN ha duplicat la intensitat dels seus atacs per aire, després d'haver reforçat les seves mesures militars amb centenars d'avions sumplementaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris