cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

Breus

• ÍNDIA

Incertesa política La incertesa política tornà a apoderar-se ahir de Nova Delhi, al dia següent de l'espectacular caiguda del Govern nacionalista hindú després de perdre una moció de confiança en el Parlament per un sol vot. Segons els observadors a Nova Delhi, encara no s'ha exclòs la celebració de noves eleccions abans que finalitzi l'any, a menys que el Partit del Congrés aconsegueixi un vertader miracle: un govern capaç de garantir l'estabilitat política, estabilitat que faltà a la coalició d'Atal Behari Vajpayee, dimissionari després de només 13 mesos en el poder. A la foto, un home passa per davant d'un cartell de Vajpayee. AFP.

• IRAQ

Tirs contra avions nord-americans La defensa antiaèria iraquiana disparà ahir contra avions nord-americans que entraren a l'espai aeri del sud d'Iraq procedents d'Aràbia Saudita i Kuwait, informà un portaveu militar a Bagdad. Segons el portaveu, entre les 8.25 i les 10.03 hores, una desena d'esquadres de caçabombarders F-14 i F-15 nord-americans sobrevolaren cinc ciutats del sud iraquià, amb el suport d'avions d'alerta ràpida Awacs. Les bateries antiaèries de terra iraquianes dispararen contra ells i els feren tornar a les seves bases, indicà el portaveu, que no va dir si els aparellas havien respost al foc si algun d'ells havia estat assolit. AFP.

• COLÒMBIA

Nova negociació Govern-guerrilla El Govern colombià i la guerrilla reprendran demà les seves converses, enmig dr moltes crides de l'Església catòlica, líders civils i empresaris perquè fixin una agenda de negociació i no s'aixequin de la taula fins firmar un acord de pau estable i durador. El Govern del president Andrés Pastrana i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) es tornaran a trobar formalment quasi tres mesos després que la insurgència declaràs «congelats» els diàlegs, al·legant que el Govern no mostrava resultats satisfactoris en la lluita contra els paramilitars de dreta. AFP.

• ITÀLIA

Escassa participació en referèndum Els italians votaren ahir en referèndum la reforma del sistema d'elecció de la Cambra de Diputats, en una jornada dominada per la incertesa sobre si s'aconseguirà el quòrum perquè sigui vàlid i l'enfrontament entre els promotors del «sí». Totes les mirades estigueren posades en l'afluència a les urnes. La meitat dels partits de centre i esquerra, contraris a aquesta reforma, demanaren als ciutadans que s'abstenguin «i se'n vagin a la platja o a manifestar-se contra la guerra a Iugoslàvia», com animà el líder de la separatista Lliga Nord, Umberto Bossi. AFP.

• REPÚBLICA DOMINICANA

Aïllament de Castro a la cimera El president de Cuba, Fidel Castro, mostrà una actitud d'aïllament del seu país davant les tendències internacionals d'unificació, en el marc de la II cimera de l'Associació d'Estats del Carib, asseverà ahir el canceller de Costa Rica Roberto Rojas. «Ells estan aïllats i així és com Fidel castro ho diu: que ell no depèn de ningú, que ell està sol, que no és part, que ell no sap el que vol dir Banc Mundial o Fons Monetari Internacional», va dir Rojas. També afirmà que «Castro diu que a Cuba pateixen les grans conseqüències d'estar totalment sols, de no ser part d'un sistema mundial, un fet que té un cost molt alt». AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris