nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

Un mòbil racista, possible causa de l'atemptat indiscriminat de Brixton

Tot i això, la Policia no descarta cap possibilitat per falta de pistes

Les autoritats britàniques no disposaven ahir de pistes definitives que permetessin saber qui és l'autor de la col·locació de la bomba rudimentària de claus que explotà ahir vespre davant un supermercat de congelats del barri de Brixton, al sud de Londres, una zona comercial molt congestionada i freqüentada per negres.

Els agents tracten de dissipar les creixents especulacions respecte que l'atac té mòbils racials, que és la hipòtesi que avui té més força. No es descarta, emperò, que la mà criminal pugui ser la d'una persona desequilibrada i que actuï tota sola i sense motiu. De moment res no fa pensar que l'autor pugui ser l'IRA o la revenja d'un comando serbi.

El cert i segur és que no es reberen amenaces o advertències prèvies a la detonació. Tot plegat fa pensar a alguns defensors dels drets civils i residents locals que l'atac pot ser de caire xenòfob. A Brixton, per exemple, es poden trobar colles afrocaribenyes, generalment d'origen jamaicà -els Yardie- coneguts per la seva extrema violència.

La Policia indicà que 39 persones han estat ateses en hospitals, i que 21 encara són hospitalitzades, quatre d'elles en estat greu, a causa de l'impacte de la metralla. Entre els ferits hi ha un nin petit al qual se li ha retirat un clau del crani, i un oficial de Policia que acudí al lloc de l'atemptat després que algú informàs sobre la presència d'una bossa sospitosa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris