cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Breus

• República Dominicana

Cimera de l'AEC Els temors sobre els «efectes devastadors» de la globalització, la «guerra del plàtan», l'alerta sobre el perill del pas de deixalles nuclears, i cautela al voltant de la creació d'una àrea econòmica, han marcat l'obertura de la II cimera de governants de l'Associació d'Estats del Carib (AEC). Caps d'Estat i de Govern dels 25 estats membres i tres territoris associats han pres una decisiva reunió a Santo Domingo per analitzar les perpectives del nou grup de països i tres territoris, que des de 1995 cerquen un espai econòmic comú malgrat les diferències existents en les seves respectives economies. AFP.

• Timor

Trenta morts per les milícies indonèsies El terror regnava ahir a Dili, capital de Timor oriental, on les milícies proindonèsies han iniciat la cacera dels partidaris de la independència davant la mirada impassible de la Policia i de l'Exèrcit, amb més de 30 morts. Segons un responsable governamental, almenys 30 persones moriren ahir en esclatar la violència després d'una desfilada de milícies a Dili. «Informacions procedents de Dili indiquen que prop de 30 persones han mort fins ara», declarà el funcionari, l'exgovernador general de Timor Oriental Mario Viegas, a Djakarta. AFP.

• Ruanda

A cinc anys del genocidi Cinc anys després del genocidi del 1994 i deu dies després de la celebració d'aquest aniversari, Ruanda emprèn una sèrie d'justaments de comptes amb els individus o les institucions implicades en les massacres de tutsis. Després del principal partit hutu, el Moviment Democràtic i Republicà (MDR), els principals líders del qual varen ser processats recentment, la Justícia ruandesa s'encarrega ara de l'església catòlica arrestant un dels seus bisbes en el país. Monsenyor Augustin Misago, bisbe de Gikongoro, al sud-oest del país, va ser arrestat dimecres passat per «participació en el genocidi». EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris