nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Buteflika «tornarà a casa» si no té el suport dels algerians a les eleccions

La població acudí a les urnes en calma i sense molt d'entusiasme

L'electorat algerià votà ahir en una atmosfera de calma per elegir el seu president "que serà Abdelaziz Buteflika, actualment únic candidat en competició", però sense precipitar-se als centres electorals.

Malgrat que dimecres passat els sis candidats rivals de Buteflika varen decidir retirar-se de la pugna electoral, després de la negativa del Govern a anul·lar les primeres votacions tot i les seves denúncies de «frau electoral», les seves paperetes de vots han estat distribuïdes a tots els centres del país, cosa que ha creat una atmosfera irreal, ja que en els barris populars dels voltants d'Alger els electors votaven per tots els candidats.

En alguns llocs, els presidents de les taules electorals cridaren els representants dels candidats retirats perquè supervisassin el bon desenvolupament de la votació.

Cap dels dos mitjans de premsa estatal assenyalaren incidents i ambdós indicaren simplement que la participació era normal. Després de la retirada dels sis candidats, és precisament la participació l'únic resultat important d'aquestes eleccions.

De la seva banda, Buteflika amenaçà de «tornar-se a casa» si el poble algerià no li dóna «una majoria substancial» i no es pronuncia «amb una gran claredat».

Buteflika, que va fer aquestes declaracions a la premsa després d'haver votat al barri d'El Biar, a Alger, declarà que vol «que el poble algerià es pronunciï amb una gran claredat, amb una majoria substancial perquè puguem aportar els canvis necessaris», i agregà que «si el poble algerià vol una altra cosa, tornaré a casa amb la consciència en pau».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris