cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Breus

• COMISSIÓ EUROPEA

Moció de censura Un grup de 66 eurodiputats presentà ahir una moció de censura contra la Comissió Europea que presideix el luxemburguès Jacques Santer, tot i que dimití el passat 15 de març. La moció fou presentada al president del Parlament Europeu, José María Gil-Robles, que haurà de decidir si l'admet a tràmit, ja que es tracta d'una situació sense precedents en estar la Comissió Europea en funcions. El principal motiu de la moció és obtenir l'anada immediata dels actuals comissaris europeus i clarificar l'«ambigua» situació actual, assenyala el text. DdB.

• IRAN

Advertència de Khameini El guia suprem iranià, l'ajatolah Ali Khamenei, ha advertit les forces armades iranianes contra «l'enemic interior», a qui considera més amenaçador que les forces exteriors del país, segons ha informat avui la premsa. «El verdader enemic vol atacar-nos des de l'interior per debilitar la nostra determinació i la nostra fe», declarà el número u del règim islàmic en un discurs davant els comandants de les forces terrestres, aèries i navals.AFP.

• RÚSSIA

Detectat submarí estranger L'aviació de la marina russa detectà ahir un submarí nuclear estranger, probablement nord-americà, a uns cent quilòmetres de les seves costes al Pacífic, segons indicà el portaveu de la flota del Pacífic. El submarí estranger fou detectat a 100 quilòmetres al sud-est de Petropavlovsk-Kamtxatski per localització hidroacústica, precisà el capità Igor Dygalo. Segons aquest portaveu, la presència de submarins estrangers en aquesta zona és a causa probablement de la imminència d'unes maniobres russes a gran escala previstes per al pròxim 20 d'abril. AFP.

Préstec del Banc Mundial El president del Banc Mundial (BM), James Wolfensohn, prometé ahir a Rússia un préstec de 2.300 milions de dòlars (2.132 milions d'euros, 354.768 milions de pessetes) per 1999-2000, que s'afegeix a l'altre miler promès pel Japó, segons fonts periodístiques russes.AFP.

• PRÒXIM ORIENT

Palestina proposa treva El principal dirigent palestí de Jerusalem va fer ahir un crida perquè es decreti una treva en la batalla de Jerusalem mentre s'esperen les eleccions generals del 17 de maig. «Jerusalem és massa important, massa santa per ser una carta en una campanya electoral», afirmà Feissal Husseini a la premsa a Ram Al·lah. «Esperem fins al final d'aquest període sense canviar res. Esper que hi hagi la suficient saviesa en els israelians», afegí.AFP.

• SÍRIA

Mor a trets el nebot d'Al-Assad Un nebot del president siri Hafez al-Assad va morir ahir al Líban en un tiroteig entre diversos lladres de cotxes siris i les forces de seguretat libaneses, segons indicaren ahir diverses fonts. El fill del germà gran del president siri va morir en el tiroteig que es va produir a l'autopista que uneix Beirut amb Trípoli, al nord del Líban, segons les fonts, que afegiren que el cos de Mohammad Ibrahim al-Assad, nebot petit del president siri, fou repatriat a Síria. Cinc siris, aparentment lladres de cotxes, i un libanès moriren en un tiroteig amb la policia i l'Exèrcit libanès en una autopista del nord del Líban. EPR.

• ETIÒPIA

Bombardegen objectius a Eritrea El Govern etiop anuncià ahir, a través del seu portaveu Salomé Tadesse, haver bombardejat dos objectius militars de la veïna Eritrea en el front central. Addis Abeba assegurà que des de fa unes dues setmanes els diferents fronts de la guerra que enfronta ambdós països des de maig de 1998 coneixen una relativa calma. Els dos països han acceptat el pla de pau fet per l'Organització de la Unitat Africana per acabar el conflicte fronterer que oposa els dos veïns de la Banya d'Àfrica.AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris