nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

La comunitat internacional es mostrà consternada per l'errada de l'OTAN

Clinton: «El bombardeig és lamentable, però aquests errors són inevitables»

La comunitat internacional ha reaccionat amb consternació davant de l'errada del pilot d'un F-16 de l'OTAN que «llançà per error una bomba» sobre un grup d'albanesokosovars, 75 dels quals, segons fonts sèrbies, resultaren morts en l'acció.

Així, els Estats Units lamentaren la mort de civils en l'atac de l'OTAN a Kosovo, però insistiren que les operacions militars continuaran.
El president Bill Clinton va dir que el bombardeig és lamentable, però que aquest tipus d'errors és «inevitable» en un conflicte armat. En un discurs davant una reunió de la Societat d'Editors de Diaris dels Estats Units, Clinton va dir que seria erroni modificar la campanya militar de l'OTAN contra Iugoslàvia a causa de tals errades. «Si algú creu que aquest és un motiu per modificar la nostra missió, aleshores els Estats Units no seran mai capaços d'aplicar novament la força militar», afegí. «No hi ha cap cosa que permeti volar a aeronaus d'aquesta rapidesa, amollar armes de tanta potència, lluitar amb un enemic tan extens, que està disposat a emprar la gent com a escuts humans, i que mai no hagin de succeir aquesta casta de coses. Això no pot fer-se», va dir el mandatari.

El secretari nord-americà de Defensa, William Cohen, afirmà, a la vegada, que hi ha proves que els serbis estan emprant civils albanesokosovars com a «escuts humans», però que l'Aliança Atlàntica està unida en la seva decisió de continuar la campanya perquè els atacs estan aconseguint «progressos autèntics» en el conflicte.

El primer ministre francès, Lionel Jospin, va dir que «en aquest moment s'imposa una gran prudència en analitzar» el bombardeig aliat d'un comboi en què moriren civils albanesokosovars, fet que «ens ha commogut a tots».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris