nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

El Govern impulsarà la difusió del còmic amb una publicació semestral

La revista és coordinada per l'Associació d'Amics i Víctimes del Còmic

El Govern balear ha cedit la quantitat d'un milió i mig de pessetes a l'Associació d'Amics i Víctimes del Còmic per a l'edició de la primera publicació illenca dedicada a aquest mitjà d'expressió. El primer número de la revista, que encara no ha estat batejada, veurà la llum per la Fira del Llibre, i aplegarà historietes de deu professionals del còmic.

La quantitat cedida pel Govern, segons explicà Jaume Gil, es destina únicament a l'edició dels dos primers números de la revista, que tindran continuïtat en funció dels resultats obtinguts. Els objectius de la publicació són dobles: es vol donar a conèixer els dibuixants i guionistes de còmics de les Illes, alhora que potenciar entre els estudiants de secundària el coneixement de la riquesa i la diversitat d'aquest mitjà d'expressió.

La publicació estarà integrada per historietes i textos divulgatius de deu professionals del còmic: Gabi Beltran, Paco Díaz, Àlex Fito, Pere Joan, Francesc Capdevila, Linhart, Marcos Mateu, Pau Rodríguez, Tomeu Seguí i Rafel Vaquer.

Els representants de l'Associació comentaven ahir l'encert de la iniciativa, especialment «en un moment en què el còmic és en crisi» i els joves prefereixen la televisió o els vídeojocs. L'interès principal és que el còmic «no quedi emmagatzemat a les biblioteques d'institut», que tengui continuïtat en números successius i que es fomenti la seva lectura com a activitat complementària i recíproca a la literatura, i no com alternativa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris