lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

El Pakistan prova un míssil nuclear que té un abast de 2.000 quilòmetres

L'arma és considerada «un element essencial per a la política de dissuasió»

Pakistan procedí ahir amb èxit al llançament d'un míssil balístic Ghauri-II, que té un abast de 2.300 quilòmetres, i que pot transportar armes nuclears de destrucicó massiva. «Aquesta és la resposta a la prova d'un míssil d'abast mitjà Agni-II, efectuat per l'Índia diumenge passat», segons anuncià en una nota el Ministeri pakistanès d'Afers Estrangers.

En el comunicat, el Ministeri subratlla que aquest és el segon assaig del míssil Ghauri, que va ser llançat per primera vegada amb èxit el 6 d'abril de 1998. El text recorda que el Ghauri II té un abast superior als 2.000 quilòmetres i que pot ser equipat amb bombes, tant convencionals com nuclears.

«Aquests assajos "afegeix el comunicat" formen part d'un programa d'investigació i de desenvolupament de míssils completament pakistanesos que és un element essencial de la nostra política de dissuasió en interès de la nostra seguretat». El comunicat afirma que «Pakistan no vol que es produeixi una carrera d'armaments nuclears i balístics al sud de l'Àsia» i que va fer «propostes concretes» a l'Índia per observar la «contenció estratègica» i per a una «estabilització» de les armes nuclears i convencionals a la regió.

El nou assaig del Ghauri «demostra la determinació de Pakistan per defensar, per reforçar la seva seguretat nacional i consolidar l'equilibri estratègic que va ser reestablert el 28 de maig del 1998» afegeix la nota. Aquell dia, Pakistan va realitzar assajos nuclears subterranis en el desert de Balutxistan per respondre els efectuats per l'Índia dies abans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris