lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Breus

• ISRAEL

Netanyahu comença la campanya El primer ministre sortint d'Israel, Benjamin Netanyahu, va sortir molt mal parat davant el seu competidor centrista, Isaac Mordekhai, en un debat transmès per la televisió ahir vespre, en començar la campanya electoral, segons afirmaren els analistes. «El mite d'un Netanyahu mag de la televisió s'ha trencat en mil trossos. Bibi (Netanyahu) s'ha vist sistemàticament empès contra les cordes per Isaac Mordekhai», afirmà el comentarista radiofònic Iaron Dekel, un dia després del primer debat televisat organitzat pel segon canal de televisió per les eleccions del 17 de maig.AFP.

• LÍBAN

Els EUA transmeten amenaces L'ambaixador nord-americà al Líban, David Satterfield, transmeté als dirigents libanesos les amenaces israelianes d'«atacar durament» el Hizbulah integrista xiïta, segons ha indicat avui un oficial libanès. Satterfield va transmetre, a petició del secretari d'Estat nord-americà adjunt pel Pròxim Orient, Martin Indyk, «missatges urgents» sobre el tema al primer ministre, Salim Hoss, i al president del Parlament, Nabih Berri, especificà l'oficial. El missatge esmenta «l'ambient tens» que hi ha a Israel després dels atacs realitzats per la formació integrista contra tropes israelianes a la zona que Israel ocupa al sud del Líban.EPR.

• RÚSSIA

Anul·lada l'ordre d'arrest a Berezovski L'ordre d'arrest llançada el passat 6 d'abril contra el milionari rus Boris Berezovski va ser anul·lada, segons anuncià ahir la Fiscalia General. Aquesta decisió va ser presa pel vicefiscal general, Mikhail Katytxev, anuncià la Fiscalia, després que el financer afirmàs diumenge passat que tornaria a Rússia i que estava disposat a sotmetre's a la llei, segons les mateixes fonts. Aquesta ordre d'arrest va ser emesa contra Boris Berezovski quan aquest es trobava a França. El milionari està acusat de blanqueig de diners i d'activitats comercials il·legals.EPR.

• IRAQ

Condicions del Govern de Saddam El vicepresident iraquià, Taha Iassin Ramadà, deixà entendre ahir que l'Iraq podria acceptar posar el seu armament sota control de l'ONU, a condició que els altres països de la regió facin el mateix. «L'Iraq veu que l'única solució per sortir de la crisi és aplicar l'essència de la resolució 687, i sobretot el paràgraf 14», segons declarà Taha Iassin Ramadà. En el paràgraf 14 de la resolució 687, el Consell de Seguretat de l'ONU subratlla que el desmantellament de les armes de destrucció massiva de l'Iraq té «per objectiu crear al Pròxim Orient una zona lliure d'armes de destrucció massiva i de tots els míssils». EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris