cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Els Quinze, disposats a organitzar una administració civil temporal a Kosovo

La UE donen suport al pla d'Anan per trobar una solució pacífica a la crisi

El canceller federal alemany, Gerhard Schroeder, va anunciar ahir que els líders de la UE estan disposats a donar suport a l'establiment d'una administració transitòria internacional sota responsabilitat dels Quinze a Kosovo. Segons el dirigent alemany, aquest fou un dels compromisos assolits a la cimera celebrada ahir pels dirigents comunitaris de la UE, que es reuniren a Brussel·les i de la qual Schroeder va fer un resum.

La cimera finalitzà, no obstant això, sense cap text de conclusions, a pesar de l'intent de la Presidència alemanya de sotmetre un document escrit que fes balanç de la discussió celebrada en presència del Secretari General de l'ONU, Kofi Annan.

El canceller federal alemany no precisà la duració que tindria aquesta administració territorial sota responsabilitat de la Unió Europea i afegí: «No puc donar un termini però la UE està disposada a fer-ho».

El president francès, Jacques Chirac, afegí per la seva part que «la Unió Europea ha d'estar preparada per assumir aquesta càrrega».
Schroeder exigí al president iugoslau, Slobodan Milosevic, en nom dels Quinze, l'acceptació de les condicions imposades per la comunitat internacional per suspendre els atacs de l'OTAN contra objectius serbis. Milosevic ha d'acceptar aquestes condicions «sense emperons i començar ja», afegí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris