cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Breus

• FRANÇA

Panes en la ventilació del Mont Blanc L'informe sobre l'incendi del túnel del Mont Blanc que el passat 24 de març produí 41 morts posa de manifest en les seves 35 pàgines problemes de ventilació, panes en el costat italià i errades de coordinació dels equips d'auxili a causa de la falta d'assaigs. L'informe, que estableix el balanç definitiu de víctimes de l'accident, va ser redactat per dos experts, que determinaren que la primera alerta es va donar «de manera raonable i normal».EPR.

• EUA

De 10 a 25 anys de presó per a Kevorkian El metge nord-americà Jack Kevorkian, conegut com el «Doctor Mort», va ser condemnat ahir a una pena d'entre 10 i 25 anys de presó per un jutge de la localitat de Pontiac, a Michigan, per haver mort, a petició del pacient, un malalt incurable el setembre passat. La jutge Jessica Cooper, abans d'anunciar la seva sentència, apuntà que des de fa vuit anys Jack Kevorkian no compta amb autorització per practicar la medicina, i indicà que «heu tingut el valor d'anar a la televisió nacional per mostrar al món allò que heu fet i heu desafiat el sistema judicial perquè us arrestàs. Senyor, podeu considerar que heu estat arrestat».EPR.

• PRÒXIM ORIENT

Referèndum sobre la pau L'Autoritat Palestina proposarà un referèndum sobre l'acord de pau amb Israel si els israelians fan el mateix, segons declarà ahir el president del Consell Legislatiu Palestí, Ahmed Korei. «Si arribam a un acord, i Israel decideix convocar un referèndum, farem el mateix», declarà Korei, que no ha precisat, això no obstant, si aquesta consulta es realitzaria davant els 2'9 milions de palestins que viuen als territoris o igualment davant els que viuen a l'estranger. Ahmed Korei subratllà a més que la idea d'un referèndum no impedia el seu suport a la proclamació unilateral d'un Estat palestí el pròxim 4 de maig, quan finalitza el període provisional previst pels acords d'Oslo.EPR.

• ISRAEL

Commemoració de l'holocaust Israel quedà paralitzat ahir durant dos minuts per commemorar el dia de l'Holocaust, recordant els sis milions de jueus víctimes del genocidi perpetrat pels nazis. Enmig del so de les sirenes, els israelians s'aturaren i guardaren silenci amb el cap inclinat, per recordar els seus compatriotes exterminats en els camps de concentració i els «ghettos» d'Europa durant la Segona Guerra Mundial. Les cerimònies varen començar dilluns vespre en ser inaugurades pel president de l'Estat, Ezer Weizman, i el primer ministre, Benjamin Netanyahu, en el Memorial Yad Vashem de Jerusalem, consagrat a l'estudi i el record de la Shoah.EPR.

• COLÒMBIA

Segrestats passatgers d'avió El segrest dels 46 ocupants de l'avió de la companyia aèria colombiana Avianca, desviat dilluns cap a una zona selvàtica del nord del país quan viatjava entre Bucaramanga (nord-est) i Bogotà, no va ser reivindicat fins al moment per cap milícia. Aquestes declaracions confirmen l'anunciat en un primer moment pel Govern, que va afegir que les autoritats «no cessaran a fer servir tots els mitjans al seu abast perquè els ocupants del avió recobrin la seva llibertat i tornin al si de les seves famílies». L'aparell, un «Fokker-50» de fabricació holandesa amb cinc tripulants i 41 passatgers a bord, ha quedat abandonat en una pista clandestina pròxima a la població de Simití, en el Departament de Bolívar, a la costa nord del país.EPR.

• ALEMANYA

Dimiteixen dos secretaris d'Estat Els dos secretaris d'Estat alemanys de Finances, Heiner Flassbeck i Claus Noé, pròxims a l'exministre Oskar Lafontaine, abandonà els seus càrrecs, segons anuncià ahir el Ministeri alemany de Finances. Seran substituïts per Caio Kai Koch-Weser, responsable del Banc Mundial, i el jurista Heribert Zitzelsberger, precisà el Ministeri. El nou ministre alemany de Finances, Hans Eichel, que reemplaça al dimissionari Lafontaine, assumí les seves funcions ahir a Bonn. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris