nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Creix l'amenaça d'extensió del conflicte amb una incursió sèrbia a Albània

L'Exèrcit iugoslau ho nega amb rotundidat i titlla la informació de «vil mentida»

L'amenaça d'una extensió del conflicte de Kosovo a Albània cobrà força ahir amb la incursió d'unitats armades sèrbies en el nord del país després de cinc dies d'enfrontaments amb unitats rebels en la frontera albanesoiugoslava.

L'Organització per a la seguretat i la Cooperació a Europa confirmà aquesta incursió i a les 15.30 hores també assegurà que les forces sèrbies que havien entrat en territori albanès ja s'havien retirat i la situació era aparentment tranquil·la en la frontera.

Mitja hora abans, la televisió estatal albanesa anunciava aquesta retirada segons informacions de la comissaria de Tropoje, regió en la qual es troba Kameniça.

A Belgrad, l'Exèrcit iugoslau i el portaveu del Ministeri de Defensa, Nebojsa Vujovic, desmentí que les seves tropes haguessin realitzat una incursió en el territori de la veïna Albània. «Es tracta de vils mentides», assegurà el coronel Milivoje Novkovic, cap dels serveis d'Informació del Comandament Suprem iugoslau, a la Televisió estatal sèrbia.

L'OTAN, de la seva banda, no pogué confirmar ahir a Brussel·les la possibilitat que les forces militars sèrbies hagin atacat amb trets de morter i artilleria pesada la localitat de Kameniça. Ho assegurà el comandant suprem aliat a Europa, el nord-americà Wesley Clark, en afirmar que no disposava de fonts «independents» que li corroborin les accions militars denunciades per les autoritats albaneses i per l'OSCE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris