nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'Índia prova amb èxit un míssil balístic de 2.200 quilòmetres d'abast

Creix la tensió amb el Pakistan onze mesos després dels assaigs nuclears

L'Índia anuncià ahir que provà amb èxit una versió de major abast del seu míssil balístic Agni, i acabà així cinc anys de discussió sobre la controvertida arma. Poc després, el seu veí i etern rival, el Pakistan, prometé una «digna resposta» a l'assaig indi.

La versió actualitzada de l'Agni, amb un abast de devers 2.200 quilòmetres, es llançà la matinada d'ahir des d'una illa davant la costa est de l'Índia, va dir el ministre indi d'Informació, Pramod Mahajan. «Som feliç d'anunciar que avui (per ahir) l'Índia ha llançat amb èxit un IRBM (un míssil balístic de mig abast, per les seves sigles en anglès), l'Agni II», digué Mahajan.

L'Agni, que els experts consideren capaç de transportar caps nuclears, va ser provat per darrera vegada el febrer de 1994. Des de llavors, els successius governs indis han estat acusats de congelar el projecte a causa de la forta pressió internacional. Però el Govern encapçalat pel moviment nacionalista hindú, que sacsejà el món l'any passat amb les seves primeres proves nuclears en quasi 25 anys, tenia previst desenvolupar la segona fase de l'Agni. «El Govern demostrà dues vegades en un any que, quant a les preocupacions de seguretat, no hi hi haurà limitacions de pressuposts», va dir Mahajan.

El ministre negà que l'assaig del míssil estigui relacionat amb la crisi política que copejà la fràgil coalició política del primer ministre, Atal Behari Vajpayee. «Això no té res a veure amb la política domèstica, ja estava planejat», va dir Mahajan.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris