algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Breus

• INDONÈSIA

Advertència a Gusmao Les autoritats indonèsies varen advertir al líder independentista de Timor oriental, Xanana Gusmao, que si en un termini d'una setmana no retira la seva crida a prendre les armes tornarà a la presó. «Si ell va dir de prendre les armes, llavors ha de retractar-se'n per escrit», digué el ministre de Justícia, Muladi. «Si no ho fa en una setmana tornarà a la presó de Cipinang», afirmà, en referència a la presó d'alta seguretat de Jakarta. El mes passat, les autoritats varen treure Xanana Gusmao de Cipinang, situant-lo sota arrest domiciliari a l'est de Jakarta. E.P.

• ISRAEL

Bombardejos en terra de ningú Israel bombardejà una zona considerada com a terra de ningú al sud del Líban, després de les informacions que indicaven que aquesta instal·lació era un camp per als libanesos expulsats de la zona ocupada per l'Estat hebreu, segons fonts de seguretat. L'artilleria israeliana afectà les carreteres que porten a aquesta zona situada a Marj al-Zuhur, prop del sector oriental de la «zona de seguretat» establerta per Israel. «Sembla que els israelians s'han pres seriosament els plans d'establiment d'un camp a Marj al-Zuhur, i que l'Estat hebreu vol mostrar la seva força per provar a les autoritats libaneses que no autoritzarà mai una instal·lació d'aquest tipus», apuntà una font oficial libanesa. E.P.

• ARGENTINA

Scilingo, sense permís El jutge Baltasar Garzón, encarregat d'instruir la causa dels espanyols desapareguts a les dictadures de Xile i Argentina, ha denegat el permís sol·licitat per l'excapità de corbeta argentí Adolfo Scilingo per poder viatjar al seu país. Scilingo, imputat en el sumari obert per la desaparició d'espanyols durant la dictadura militar argentina, sol·licità al jutge de l'Audiència Nacional un permís per poder viatjar a Buenos Aires per poder visitar la seva família. L'exoficial de l'Escola de Mecànica de l'Armada Argentina arribà a Espanya el 6 d'octubre de 1997 per declarar voluntàriament davant del jutge sobre els crims que es varen cometre durant la dictadura argentina. E.P.

• TURQUIA

El PKK reivindica atemptat El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) ha reivindicat l'atemptat perpetrat dijous contra el governador de la província de Hakkari. L'autor de l'atemptat, que causà dos morts i nou ferits, entre ells el governador, és un membre de l'Exèrcit Popular d'Alliberament del Kurdistan. L'Exèrcit turc anuncià, de la seva banda, que l'autor de l'atemptat, que resultà mort, era Turab Muhammedi, un iranià originari de la ciutat d'Uroumieh. E.P.

• UNIÓ EUROPEA

L'euro, imparable en els mercats L'augment d'importància de l'euro en els mercats financers és innegable. Així ho afirmà ahir el comissari europeu d'Assumptes Monetaris Yves Thibault de Silguy, en una entrevista al diari belga Li Soir. «En el mercat del deute, el total de les emissions internacionals emeses en euros, de gener a març, sobrepassa el de les emeses en dòlars en 140.000 milions d'euros», afirmà, fent balanç dels cent primers dies des de la creació de la moneda única. E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris