cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

El BCE rebaixa mig punt el preu dels doblers a la zona euro i el situa en el 2'5%

Duisenberg: «La forta abaixada als tipus és per evitar les esperances d'un nou descens»

El Banc Central Europeu va decidir ahir finalment abaixar mig punt el preu dels doblers a la zona euro, tal com havia estat reclamant Alemanya des de feia temps. Així, el seu principal tipus director queda situat en el 2'50 per cent, la primera modificació des del llançament de la moneda única el passat 1 de gener. El president del BCE, Win Duisenberg, va assegurar que l'entitat ha decidit aquesta forta rebaixa per evitar nodrir les esperançes d'una nova reducció.

«Volem que el nostre gest sigui tan convincent com sigui possible, perquè temíem que una baixada més petitta contribuís a alimentar les esperances dels que creien que es tractava només d'un primer pas», al qual seguiria una altra baixada, explicà Duisenberg en una conferència de premsa posterior a la reunió del Consell del BCE, compost pels sis membres del directori del banc i pels governadors dels onze països que formen part de la moneda única.

L'abaixada era esperada per part de la majoria dels experts financers, encara que pràcticament cap no apuntava que seria d'aquesta magnitud, sinó que creien que es limitaria a un quart de punt. Dimecres, en un grup de 33 experts, només una petita majoria (17) assegurava que hi havia les condicions perquè el Consell de Governadors del BCE prengués la decisió de reduir l'REFI. Els altres dos tipus directors del BCE que emmarquen el REFI també s'han rebaixat. D'aquesta manera, el tipus més baix dia a dia (o tipus dels certificats de dipòsit) s'han situat en l'1'50 per cent, davant el 2 per cent en què estava fins ara, i el més alt dia a dia (o tipus marginal) s'ha situat en el 3'50 per cent, un punt per sota de la taxa d'abans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris