nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Breus

• IRLANDA DEL NORD

L'IRA no entregarà les armes El Sinn Fein assegurà ahir que l'IRA no té cap intenció de dur a terme un desarmament com a condició prèvia a l'entrada en funcions del Govern local nord-rlandès, tal com demanen els governs britànic i irlandès. «No crec que l'IRA accepti l'ultimàtum de David Trimble», el primer ministre protestant d'Irlanda del Nord, segons explicà un dels responsables del Sinn Fein, Martin McGuinness, a la BBC. McGuinness es negà a formar govern amb el Sinn Fein mentre l'IRA no hagi iniciat de manera concreta el desarmament. FRANCE PRESS.

• RUANDA

Cerimònia del genocidi La cerimònia nacional de la commemoració del genocidi ruandès de 1994 començà ahir dematí a Kibeho, a la prefectura de Gikongoro, al centre-sud del país. El president ruandès, Pasteur Bizimungu, arribà acompanyat de nombrosos membres del seu Govern. Les associacions de supervivents del genocidi també eren representades a Kibeho. Tots els anys un lloc diferent és escollit per a aquesta cerimònia del record. En menys de quatre mesos, d'abril a juny de 1994, entre 500.000 i 800.000 tutsis i hutus moderats varen ser assassinats, en la seva majoria amb armes blanques, pels milicians hutus extremistes Interahamwe i els soldats de les exforces armades ruandeses.E.P.

• KURDISTAN

Atac turc al nord de l'Iraq L'exèrcit turc llançà ahir una operació en el nord de l'Iraq contra les posicions del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), segons informacions periodístiques. Uns 15.000 soldats i 2.000 «protectors de la ciutat», milicians kurds progovernamentals armats per l'Estat, entraren en territori iraquià amb el suport de l'aviació. De moment, no hi ha dades sobre els resultats de l'operatiu. REUTERS.

• RÚSSIA

Aliança per a un diari econòmic El Financial Times i el The Wall Street Journal, els diaris econòmics britànic i nord-americà rivals, s'associaran amb el grup rus Independent Mitjana per llançar un periòdic econòmic en rus, segons anunciaren ahir els tres socis en un comunicat comú. El periòdic, el nom del qual no s'ha decidit encara, apareixerà a partir d'agost de dimarts a dissabte. Editat a Moscou, la seva distribució se centrarà inicialment a la capital russa i Sant Petersburg, encara que aspira a tenir posteriorment una difusió nacional. Comptarà amb una redacció pròpia d'una vintena de periodistes, i utilitzarà articles del Financial Times i The Wall Street Journal traduïts al rus. Cada un dels socis tindrà el 33 per cent del capital. E.P.

• ECOMOMIA

Apujada de les borses Les borses europees tancaren ahir amb lleugeres apujades arrossegades per la bona marxa de Wall Street i per la possibilitat que, a la seva reunió de demà, el Banc Central Europeu (BCE) redueixi el seu tipus d'interès director. L'apujada més important es registrà a la Borsa d'Amsterdam, l'índex de la qual, l'AEX, progressà un 1'16 per cent, per tancar en 542'55 punts. E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris