algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El fiscal general destituït acusa Ieltsin de violar articles de la Constitució

Skuratov, el «fiscal mans netes», va ser rebut amb una ovació a la Duma

Iuri Skuratov, fiscal general de Rússia, dues vegades destituït per la seva lluita contra la corrupció a la cúpula del Kremlin, acusà ahir el president Boris Ieltsin de violar «diversos articles» de la Constitució. «És una arbitrarietat i un desafiament de funcionaris corruptes», va dir davant la Duma o cambra de diputats en un peripatètic episodi del major escàndol a Rússia des de la desintegració de l'URSS.

Skuratov, conegut ja com a «fiscal mans netes» per les seves investigacions sobre suborns, comissions il·legals i evasió de capitals entorn a la cúpula del poder, va ser rebut amb una ovació dels diputats. «Segons la Constitució, el president només pot presentar al Consell de la Federació el nomenament o destitució» del fiscal, afirmà en el seu segon desafiament a Ieltsin en menys d'un mes.

La lluita contra la corrupció desfermada per Skuratov arriba, segons filtracions publicades a un diari per la premsa russa, a les famílies de les dues filles del president, Maria i Tatiana. D'acord amb declaracions d'alguns diputats, Skuratov i la Fiscalia investiguen irregularitats financeres d'almenys «20 noms» importants en l'estructura de poder de Rússia, per un muntant superior a 40.000 milions de dòlars (sis bilions de pessetes). «Alguns fets que figuren a l'expedient són susceptibles si es fan públics de dinamitar la societat». El fiscal general, suspès de les seves funcions la setmana passada en relació amb un vídeo de contingut sexual, autèntic segons els seus enemics i «fabricat» segons els seus amics, assegurà que el decret de suspensió és «il·legal». Segons ell, tant la destitució com la suspensió temporal les ha d'aprovar el Consell de la Federació o Senat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris