lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Els aliats rebutgen l'alto el foc unilateral decretat per Milosevic

Belgrad proposa als kosovars un acord que els condueixi a una «autonomia substancial»

78940

Vista general del camp de refugiats kosovars d'Stekovec, a Macedònia.

El Govern del president iugoslau Slobodan Milosevic proposà suspendre els atacs contra els separatistes albanesos de Kosovo des d'ahir mateix, però primer els Estats Units i Gran Bretanya i després l'OTAN rebutjaren la proposta per considerar-la «insuficient».

Amb motiu de la Pasqua ortodoxa, celebrada enguany l'11 d'abril, els governs iugoslau i serbi decidiren aturar unilateralment «totes les operacions de l'Exèrcit i la Policia a Kosovo contra l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo (UCK), amb l'esperança que aquesta decisió sigui atesa com un gest de bona voluntat», segons un comunicat oficial divulgat per la ràdio RTS. La iniciativa iugoslava, divulgada per l'agència independent Beta, sorgí després de dues setmanes d'intensos bombardeigs per part de l'aviació de l'OTAN.

L'Aliança rebutjà l'oferta d'aturar el foc feta per Milosevic per estimar que és insuficient i no presenta garanties pel retorn dels desplaçats, afirmà el secretari general de l'Aliança. Javier Solana. Aquesta oferta no «aporta res». «No hi ha res sobre els refugiats, cap referència al marc polític negociat a França».

Per aturar els seus bombardeigs aeris, l'OTAN exigeix el replegament de les forces sèrbies a Kosovo, l'acceptació per part de Belgrad de l'autonomia d'aquesta província poblada en un 90% per persones d'origen albanès i el retorn a les seves llars dels centenars de milers de desplaçats que aquest dies fugiren de les repressàlies sèrbies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris