nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

Matutes xifra en 7.000 el nombre de refugiats que podria acollir Espanya

Serra insisteix que els bombardeigs no van dirigits al poble serbi

Uns 7.000 refugiats albanesokosovars podrien ser acollits a Espanya, segons anuncià ahir el ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, qui, no obstant això, recordà que la xifra final està subjecta al que decideixi la Unió Europea aquesta setmana. Així mateix, destacà que el desig del Govern és que la major part dels refugiats romangui en el seu entorn per no «fer el joc» a Milosevic. Per la seva banda, el ministre de Defensa, Eduardo Serra, qualificà la situació de «vertadera deportació» i explicà que el seu Ministeri enviarà a la zona tendes de campanya, flassades i racions de campanya amb capacitat per proveir 20.000 persones.

Serra explicà que els bombardeigs han deixat a la defensa aèria iugoslava sense «capacitat d'acció integrada», encara que continua disposant de «capacitat de resistència», per la qual cosa els atacs hauran de continuar encara unes setmanes més.

Durant la sessió conjunta d'Afers Estrangers i Defensa en el Congrés, Serra explicà que les incursions aliades que es varen iniciar el passat 24 de març han causat importants danys en la capacitat d'emmagatzematge de municions, i han interromput la cadena logística.

De la seva banda, Matutes, a l'igual que Serra, reiterà la idea que els bombardejos no constitueixen una «guerra contra Iugoslàvia ni contra el poble serbi», sinó contra el règim del president Slobodan Milosevic i la seva política d'utilització «de l'aparell repressiu com a única forma d'exercir el poder polític». Matutes apuntà que l'objectiu final dels atacs és «proporcionar una solució justa i duradora a la qüestió de Kosovo» i frenar Belgrad en els seus atemptats contra «els Drets fonamentals dels ciutadans».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris