cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Rugova reapareix amb un missatge pacifista i vol anar-se'n de Pristina

El líder moderat albanesokosovar, Ibrahim Rugova, que va reaparèixer ahir a Pristina amb l'ambaixador rus, Iuri Kostov, va reiterar les intencions de diàleg i solució del conflicte que va formular la setmana passada sense que se sabés a quin grau de coacció podria estar sotmès. «S'ha de seguir la iniciada via política i trobar una solució per a totes les regions dels Balcans, inclòs Kosovo», digué Rugova, segons mitjans serbis, en un missatge molt similar al que pronuncià el primer d'abril després de reunir-se amb el president iugoslau, Slobodan Milosevic.

Rugova va demanar a Belgrad una major cooperació amb la comunitat internacional i destacà la necessitat de trobar una sortida «a aquesta situació difícil i complicada» provocada pels bombardeigs de l'OTAN. «He dit a Kotov que estic interessat a anar a Skopje (capital de Macedònia) i a altres països per continuar el procés polític i posar fi a l'actual situació, ja que aquí estic sense els meus col·laboradors i a Pristina en aquest moment no puc contribuir a la solució del problema», assenyalà.

El portaveu de l'OTAN, Jaime Shea, va assegurar diumenge que l'Aliança Atlàntica té evidències que Rugova «no té llibertat de moviments» i que les imatges de la «suposada reunió amb Milosevic» es remuntaven a fa dos anys. «Vaig ser a Belgrad i no vull comentar conjectures de la premsa. Ara esper el permís de les autoritats per abandonar Iugoslàvia», assenyalà Rugova durant la reunió amb Kotov.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris