cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

L'OTAN llança la major ofensiva contra la repressió sèrbia

Les bones condicions meteorològiques varen ser aprofitades per la força aèria aliada

80702

La maquinària de guerra, sempre a punt.

L'Aliança Atlàntica vol destruir «al més aviat possible» la maquinària de repressió sèrbia, orquestrada des de Belgrad per la batuta del president Slobodan Milosevic. Les bones condicions meteorològiques varen ser aprofitades per la força aèria de l'OTAN per llançar la major ofensiva sobre la República Federal de Iugoslàvia (RFI), quan es complia el dotzè dia d'atac aliat. I encara que Milosevic no s'ha doblegat encara, l'OTAN té clar que continuarà intensificant el dispositiu d'intervenció sense límits fins aconseguir un entorn segur a Kosovo que permeti el retorn de desplaçats, deportats i refugiats.

L'OTAN procedí en les darreres hores a realitzar una important escalada de la seva campanya aèria per continuar degradant la capacitat militar iugoslava, gràcies al bon temps. En total s'assoliren 28 objectius estratègics importants, 8 a Belgrad i la resta per tota l'RFI, dins i fora de Kosovo. Els objectius estratègics assolits la matinada d'ahir inclouen centres de producció i emmagatzament de petroli, aeròdroms, defensa aèria, magatzems de municions i ponts, «tot meticulosament planejat per evitar danys col·laterals sobre la propietat civil i pèrdua de vides».

Un dels blancs més importants va ser un quarter de la defensa aèria a Belgrad, seguint la tònica dels darrers tres dies, en què l'OTAN està atacant el centre de Belgrad i el cor de l'aparell logístic dirigit per Milosevic. La força aliada intensificarà les operacions contra el règim iugoslau aprofitant les bones condicions meteorològiques, atacant nous objectius estratègics i operacionals, però sobretot centrant l'acció aèria en les forces militars terrestres desplegades a Kosovo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris