nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Breus

• IRLANDA DEL NORD

Orde dels Aprenents L'orde protestant dels Aprenents oferí ahir negociar els recorreguts per les zones conflictives de Belfast als nacionalistes catòlics oposats a les desfilades anuals protestants. Tommy Cheevers, dirigent de l'Orde dels Aprenents de Derry, afirmà ahir estar disposat «a negociar els recorreguts cara a cara amb representants de la comunitat catòlica que s'oposen a les desfilades». L'oferta de diàleg es produí pocs minuts després que la Policia impedís als membres d'aquest orde travessar, en la primera de les seves desfilades anuals, el pont d'Ormeau, sobre el riu Lang, a Belfast. DdB.

• IRAQ

Atacs aliats Avions nord-americans i britànics varen destruir una estació de control d'un oleoducte d'exportació de petroli al sud de l'Iraq, segons anuncià ahir un portaveu del Ministeri del Petroli a Bagdad. La instal·lació, situada a la província de Misan, estava destinada al control del petroli a la terminal d'exportació de Mina al-Bakr, afegí el portaveu, que no ha precisat si se n'han interromput les exportacions a la regió. El Ministeri del Petroli acusà els aliats de voler destruir les infraestructures petrolieres iraquianes per impedir que Bagdad augmenti els seus beneficis financers derivats de l'acord «Petroli a canvi d'aliments» aprovat per les Nacions Unides. AFP.

• ALGÈRIA

38 morts en enfrontaments Trenta-vuit persones "vint-i-dos militars, tretze integristes i tres nins" moriren a Algèria en actes de violència comesos la setmana passada, segons informacions de la premsa local. En la nit de dissabte passat una unitat militar va caure en una emboscada, estesa a la zona de les muntanyes de Chrea, en la qual moriren 22 soldats, segons informa el diari El Watan. Passat el primer moment de sorpresa, la unitat repel·lí l'atac i va abatre els dotze presumptes membres del Grup Islàmic Armat, responsable d'aquest parany. AFP.

• TIMOR ORIENTAL

Missió de l'ONU La missió de l'ONU encarregada de preparar el procés de consultes a Timor Oriental sobre el futur de l'antic territori portuguès annexionat per Indonèsia el 1976 començà ahir una sèrie de trobades amb responsables lusitans a Lisboa. La missió de les Nacions Unides, constituïda per Francesco Vendrell i Tamrat Samuel, es reuniren ahir amb el diplomàtic portuguès Fernando Neves, encarregat de Timor en el Ministeri d'Afers Estrangers. A més a més, es reunirà amb el cap de la missió de l'Organització Internacional de Migracions, Luis Ruiz Rios, abans de rebre el representant del Consell Nacional de la Resistència Timoresa, Roque Rodrigues, així com amb dirigents de l'organització La pau és possible. AFP.

Crida de l'independentista Gusmao El líder independentista de Timor Oriental, Xanana Gusmao, ordenà ahir als seus homes que reprenguin les armes contra l'Exèrcit indonesi, després de conèixer la notícia que 17 milicians han estat abatuts per paramilitars proindonesis. Així ho anuncià ahir l'advocat del Gusmao, Johson Pangaitan, que explicà que «Xanana ha ordenat als combatents de la independència i a tot el poble que prengui les armes contra les Forces Armades indonèsies i els grups paramilitars».AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris