nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El Govern negociarà aquesta setmana la compra de les calaixeres de Moll

El principal objectiu és la catalogació i ubicació

Han passat tres setmanes d'ençà que el Govern balear oferí la xifra definitiva de 150 milions per l'adquisició de les famoses «calaixeres» de Moll i sembla que l'oferta ha estat acceptada per la família. Ara, però, el Govern haurà de presentar una contraproposta per determinar amb detalls quines són les condicions d'aquesta compra.

Fins ara, l'única cosa que imposa la família perquè la venda es dugui a terme és que es garanteixi que el llegat es conservarà de manera unitària i que estarà a disposició dels investigadors. Allò que no està establert, i per allò que el Govern té plena potestat, és la decisió d'on s'ubicarà aquest llegat.

Jaume Gil, director general de Cultura i Política Lingüística del Govern balear, va informar a Diari de Balears que, de moment, són tres les possibilitats que s'estudien: la Biblioteca Pública de Mallorca, l'Arxiu del Regne de Mallorca o la creació d'una nova estructura independent destinada a la custòdia d'aquest llegat. Totes tres, però, «tenen pros i contres, i s'hauran d'estudiar amb deteniment».

Segons comentà Gil, l'objectiu primordial un cop adquirit el fons és la catalogació íntegra de la Biblioteca i l'ordenació de l'arxiu personal de Moll. Abans d'això, s'haurà d'estudiar amb atenció quin és el tractament informàtic més adient per les fitxes de les calaixeres. Gil va apuntar, a més a més, que la constitució física de les fitxes, que són «com de paper de fumar», requereix que aquestes es passin a un altre tipus de suport abans de posar-se a la disposició dels investigadors. De fet, va afegir que «tal com estan actualment, no es poden manipular». D'altra banda, Jaume Gil va assegurar fidelitat al desig de la família que es mantengui la unitat del llegat, sigui quina sigui la ubicació definitiva del fons.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris