cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

L'OTAN posa els seus mitjans militars i logístics a disposició dels refugiats

Bonino demana tropes de guerra per garantir un corredor humanitari a Kosovo

96752

Milers d'albanesokosovars intentaven ahir fugir de Pristina cap a Macedònia.

L'OTAN, alarmada per la catàstrofe humanitària de la qual alguns sectors responsabilitzen els bombardeigs aliats, ha posat a disposició de les organitzacions d'ajuda als refugiats en els països veïns de Kosovo els seus mitjans militars i logístics, inclosos els 12.000 soldats estacionats a Macedònia.

«El Consell Atlàntic ha ordenat al comandament suprem per a Europa, general Wesley Clark, que informi el general Michael Jackson, el comandament del contingent de Macedònia, que faci el possible, en la seva mesura i les seves capacitats, per emplear els soldats en l'assistència dels refugiats, especialment en els punts de creuament de fronteres», indicà un portaveu de l'OTAN.

Jamie Shea, en la diària roda de premsa des que començaren els atacs aeris aliats el 24 de març, va dir que la massiva sortida de refugiats de Kosovo cap als països veïns constitueix una «crisi de tota la regió», el que dugué els ambaixadors aliats a plantejar ahir la necessitat d'ajudar.

Segons les darreres dades de l'Aliança, un total de 634.000 persones (o un terç de la població albanesa de Kosovo abans del conflicte) són refugiats en els països veïns o desplaçats dins de la província sèrbia. Només en les darreres hores han entrat a Macedònia 17.500 persones, a Albània 14.500 i a Montenegro 7.000, i hi ha una coa de 10 quilòmetres formada per 25.000 persones que esperaven per travessar a Macedònia.

Hores abans, també la comissària responsable de l'Oficina Humanitària, Emma Bonino, mostrà la seva preocupació per la crisi a Kosovo. Bonino considera indispensable per assistir al milió de desplaçats que es troben dins Kosovo que s'estableixi un corredor humanitari que compti amb una presència de tropes de terra per poder garantir la seguretat de les víctimes i del personal humanitari.

Bonino recordà que el Govern serbi, com a país firmant de la Convenció de Ginebra i de la Declaració dels Drets de l'home, ha de respectar el Dret Internacional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris