cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Clinton, decidit: «Els atacs són la millor garantia per als albanesokosovars»

El president dels EUA, Bill Clinton, digué ahir que està «totalment decidit» a continuar els atacs aeris contra objectius iugoslaus com la millor garantia perquè la població albanesokosovar pugui viure amb pau. «Crec que hi ha grans possibilitats que els refugiats puguin retornar a les seves llars per viure amb seguretat i amb l'autogovern de l'antiga Constitució iugoslava», digué Clinton.

El president assegurà que la situació humanitària és «greu» a causa del gran fluxe de refugiats que fugen a països veïns, com Albània o Macedònia, ja que un de cada tres albanesokosovars ha fugit de les seves llars des del passat any.

Però Clinton insistí que l'objectiu final és «que la població fugida pugui retornar a les seves llars» per evitar que el president iugoslau, Slobodan Milosevic, aconsegueixi els seus objectius. «No hi ha dubte que Milosevic vol mantenir el territori de Kosovo i desfer-se de la població. No podem permetre-ho», afirmà Clinton.

El president assegurà que està «impressionat» perquè els refugiats que surten de Kosovo «donen suport» a les accions de l'OTAN i «comprenen» que la campanya sèrbia de neteja ètnica no ha estat provocada pels atacs aeris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris