cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

La gestora del túnel del Mont Blanc es negà a finançar mesures de seguretat

El ministre de Transports francès anuncià que la via estarà tancada un any

La societat gestora del tunel de Mont Blanc (ATMB) rebutja cofinançar un nou centre de seguretat a les proximitats de la galeria incendiada dia 24 de març, assegurà ahir, divendres, el batle de Chamonix (localitat mes pròxima al tunel), Michel Charlet, al diari Le Parisien.

Nou dies després de la catàstrofe que costà la vida a mes de 40 persones, Charlet revelà que, quant l'any passat es va dirigir al president de la societat, Rémy Chardon, per sol·licitar la seva cofinanciació en l'organització dels sistemes de socors, Chardon li contestà: «Aquest no és el meu problema». El projecte, que suposava la construcció de modernes instal·lacions per als bombers, data de juliol de 1998, quan el Servei departamental d'incendis i seguretat (SDIS) remeté un primer informe a Chardon.

«Encara esper la resposta», afirma el president de l'SDIS, Joseph Fournier, que tornà a enviar el document el desembre del mateix any, assenyala el rotatiu.

L'informe del SDIS, que Chardon sostè no haver rebut, detalla encara més deficiències a la seguretat del tunel que uneix França i Itàlia a traves dels Alpes, com la caducitat del sistema d'extracció de fums, l'absència d'una galeria d'evacuaciò i la inadaptació dels refugiats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris