nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Ieltsin anuncia que revisarà la seva relació amb l'OTAN després de l'atac

El president rus advertí que els bombardeigs seran el començament d'una guerra a Europa

El president rus, Boris Ieltsin, anuncià ahir que Moscou revisarà les seves relacions amb l'OTAN per l'«aventura militar» de l'Aliança en atacar Iugoslàvia en «un acte d'agressió contra un Estat sobirà». Després del primer atac aeri de l'Aliança a posicions sèrbies a Iugoslàvia, el servei de premsa del Kremlin difongué un dur comunicat condemnatori del president rus.

«En cas que es propagui el conflicte, Rússia es reserva el dret d'adoptar mesures adequades, en particular de caràcter militar, per garantir la seva pròpia seguretat i la de tot Europa», digué Ieltsin en el comunicat. «Rússia està profundament indignada per l'acció militar de l'OTAN», afegí la nota presidencial.

En opinió de Ieltsin, l'atac és «una aventura militar que posa en perill les vides de persones pacífiques i pot fer esclatar la situació als Balcans». «Els qui varen posar en marxa aquesta aventura assumeixen tota la responsabilitat, davant els seus pobles i davant la comunitat mundial, per las gravíssimes conseqüències que tindrà per a l'estabilitat internacional», conitinuà la declaració presidencial.

Ieltsin digué que els atacs sense autorització de l'ONU són «un intent de l'OTAN d'entrar en el segle XXI amb l'uniforme de gendarme mundial», però «Rússia mai no ho acceptarà».

Hores abans, Ieltsin es dirigí a la població russa. El president afirmà que l'inici dels atacs de l'OTAN «significarà el començament d'una guerra a Europa i possiblement fins i tot mes enllà (del continent)». «És una passa massa seriosa i el fet que s'emprengui sense el (consentiment del) Consell de Seguretat és simplement incomprensible», ressaltà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris