cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Els Quinze nomenen Romano Prodi president de la Comissió

El substitut de Santer és una persona que ha donat prou proves d'honestedat

El canceller alemany, Gerhard Schröder, president de torn en el Consell de la Unió Europea, confirmà ahir dematí a Berlín, durant la Cimera extraordinària de l'Agenda 2000, el nomenament de l'exprimer ministre italià Romano Prodi com a president de la Comissió Europea. El nomenament es registra després de la dimissió en bloc de la Comissió Europea després de conèixer el dictamen del Comitè de Savis independents.

Segons el canceller alemany, Prodi «té el perfil ideal»: és una persona dialogant que ha donat proves suficients de la seva honestedat i incorruptibilitat al capdavant del Govern italià. Potser sigui això el que més falta fa en aquest moment en el projecte de construcció europea. De fet, el «professor» Romano Prodi, de 59 anys, graduat en economia a Milà i Harvard, va ser l'«artesà» de l'ingrés d'Itàlia a l'euro, cosa que donà una certa estabilitat política al país transalpí.

Prodi va ser cap del primer govern de centreesquerra de la postguerra a Itàlia, de maig de 1996 a octubre de 1998. Home senzill, somrient i reflexiu, va saber convèncer els italians perquè acceptassin les mesures d'austeritat imposades que permetessin sanejar l'economia i complir amb els paràmetres exigits després dels acords de Maastricht. Catòlic fervent, l'exprimer ministre sempre s'ha presentat com un «moderat de centre», obsessionat per la «coherència», amb conviccions profundament mediadores i allunyat de la política concebuda com un espectacle.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris