lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

Palma acull una mostra retrospectiva d'Esteban Vicente per partida doble

La Fundació Miró i el Casal Solleric exhibeixen olis, collages i dibuixos del pintor

Esteban Vicente besa la seva esposa Harriet.

23-12-2016 | J. Morey.
Tot just condecorat amb la Gran Creu d'Alfons X el Savi, el pintor segovià Esteban Vicente inaugurarà avui vespre l'exposició que li dediquen conjuntament el Casal Solleric i la Fundació Pilar i Joan Miró. La mostra és una retrospectiva que abraça la segona meitat de segle, des dels anys 50, quan l'artista inicià el seu llenguatge creatiu en l'abstracció, fins a la producció més recent.

El conjunt, integrat per olis, dibuixos i collages, aplega obres procedents de centres com el Reina Sofia o el Whitney Museum of American Art. Comissariada per Marta González, es tracta d'una mostra itinerant que, en el decurs del darrer any, ha visitat altres tres centres de l'estat, començant pel Reina Sofia, i que ara tanca el seu recorregut amb l'exhibició a Palma, fins el 2 de maig.

La Fundació Miró, per la seva banda, exhibeix els 35 collages de l'artista. D'altra, la Planta Noble del Casal Solleric alberga un total de 50 pintures i 28 dibuixos, distribuïts en tres sales per destacar les dotze pintures que Vicente acaba de cedir en donació al Museu Reina Sofia. Entre elles figura «In pink and grey», llenç amb el qual Vicente va participar en la mítica exposició «Talent 1950» de la galeria novaiorquesa Kootz i que llançà la seva obra als Estats Units.

El conjunt és una àmplia mostra que permet descobrir els diversos moments de la dilatada trajectòria d'un artista que es relacionà amb la Generació poètica del 27 i que, resident als Estats Units d'ençà de l'esclat de la guerra civil, desenvolupà la seva obra al costat dels representants de l'escola de Nova York.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris