cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

L'OTAN comença els atacs contra Iugoslàvia

Els primers bombardeigs aliats impacten en posicions a Sèrbia, Montenegro i Kosovo

Un infant s'acomiada de son pare mentre fuig de Pristina amb un autocar.

25-12-2016

L'OTAN llançà ahir una sèrie d'atacs aeris contra objectius serbis en tot Iugoslàvia, que segons fonts de Belgrad causaren diversos morts. De la seva banda, el Govern iugoslau decretà l'estat de guerra després de l'agressió. Els atacs començaren amb el dispar de míssils de creuer des de bombarders d'altitud B-52 i bombarders B-2 dels EUA, i la fragata britànica HMS Splendid. Aquesta salva de míssils va ser seguida d'incursions de caçabombarders, que s'enlairaren de la base italiana d'Aviano, on s'havia concentrat la major part de les forces aèries aliades.

L'Estat Major de l'Exèrcit iugoslau condemnà l'«agressió» de l'OTAN, que segons ell atacà més de «vint objectius», amb un balanç de diversos morts. «En una primera onada d'atacs llançada pels agressors mundials, més de 20 blancs varen ser atacats», indicà un comunicat. «Les forces militars del Pacte Atlàntic, seguint els interessos del policia mundial (EUA) i actuant per als separatistes i terroristes albanesos, violaren brutalment el territori de Iugoslàvia sobirana i posaren en perill la vida dels seus ciutadans», declarà l'Estat Major.

Una ràdio montenegrina informà que un soldat iugoslau morí i altres tres resultaren ferits de gravetat durant l'atac de l'OTAN contra un quarter a Danilovgrad, Montenegro. També assenyalà que l'aeroport local de Golubovci patí seriosos danys a la pista d'aterratge. «Un dels avions de l'OTAN que participaren en els atacs contra objectius serbis a Kosovo va ser abatut en el sector de la mintanya Cicavica (nord de la província), afirmà Ràdio Belgrad, extrem que desmentí l'OTAN i els EUA.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris