cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Els Quinze entren en la recta final de la negociació de l'Agenda 2000

Alemanya presenta un nou esborrany sobre el finançament de la UE

Els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea prendran avui a Berlín la recta final de la negociació de les reformes agrícola, estructural i financera recollides en l'Agenda 2000 per al període 2000-2006 que haurà de servir per posar les bases de l'Europa del proper mil·lenni.

Tancar un acord en aquest Consell Europeu extraordinari és essencial en un moment en el qual el procés d'integració europea està patint un dels revesos més forts de la seva història després de la dimissió fa una setmana de la Comissió Europea. «Després de la dimissió resulta encara més urgent concloure les negociacions per tal d'evitar que la UE es vegi sotmesa en una profunda crisi, almenys als ulls dels ciutadans», afirmà el canceller alemany, Gerhard Schröeder, en la seva carta a la resta dels caps d'Estat i de Govern.

Mentrestant, la presidència alemanya de la UE presentà ahir un nou esborrany sobre l'Agenda 2000, que deixa obertes les principals qüestions en disputa sobre el finançament futur de la Unió. El nou esborrany de conclusions, que servirà avui de base per a la discussió de la cimera, continua sense quantificar, per exemple, els doblers que es destinaran als fons estructurals i al fons de cohesió, el capítol pressupostari del qual més es beneficia Espanya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris