cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

El Parlament pressiona perquè a Berlín s'estableixi el procediment per nomenar la nova Comissió

Santer demana que de la crisi que travessa la Unió Europea se'n treguin «les lliçons oportunes»

El Parlament Europeu pressionà ahir els caps d'Estat i de Govern en el miniplè tingut lloc a Brussel·les, perquè de la Cimera extraordinària de Berlín surti el procediment que permeti nomenar «tan aviat com sigui possible» el nou president de l'Executiu comunitari. La Unió Europea travessa amb aquesta crisi institucional un dels períodes més difícils de la construcció europea, com no dubtaren a assenyalar-ho els eurodiputats després de la declaració del president dimissionari Jacques Santer, en la qual destacà la importància que s'«extreguin les lliçons oportunes d'aquesta crisi».

Santer reconegué en la seva declaració davant l'eurocambra que «són moments molt difícils per als membres de la Comissió des del punt de vista professional i personal». El Parlament Europeu aprecià, amb un fort aplaudiment després de la intervenció de Santer, la «dignitat» de la Comissió a decidir dimitir.

«Hem actuat ràpidament i sense vacil·lacions», afegí Jacques Santer, que indicà que la dimissió col·lectiva «va ser una decisió dolorosa però necessària per preservar la Comissió com a institució i la Unió Europea en la seva totalitat».

La resolució que l'eurocambra votarà avui demana al Consell Europeu extraordinari de Berlín que «estableixi un calendari precís i raonable» per designar la nova Comissió i perquè els governs presentin els seus candidats amb «urgència» per al càrrec de president de l'Executiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris