cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 26°
28°

El president txetxè surt il·lès d'un atemptat amb bomba a Grozni

Aslan Maskhadov acusa les forces russes de l'acció terrorista

L'escalada de violència que acaba de causar desenes de morts en el Caucas rus rebrotà ahir amb un atemptat contra Aslan Maskhadov, president de la independentista Txetxènia, esquinçada per lluites internes i novament amenaçada per Rússia.

Maskhadov sortí il·lès d'un atemptat que Grozni i Moscou, que afronten sengles crisis polítiques internes, atribuïren mútuament als «falcons» de l'altre costat, entestats a provocar el caos per fer-se seu el poder.

L'acció terrorista contra Maskhadov, la cinquena des del 1996 i la segona des que va ser elegit president, va ser perpetrada amb una bomba activada al pas de la seva comitiva pel centre de Grozni i, almenys, causà un mort i vuit ferits. La bomba ferí diversos vianants i guardaespatlles, obrí a l'asfalt un forat de tres metres de profunditat i cinc de diàmetre, destruí diversos cotxes aparcats i de la comitiva i trencà els vidres en els edificis adjacents. La Policia informà que la bomba, activada a distància, tenia una potència equivalent a diversos quilos de trilita i que Maskhadov salvà la vida perquè anava en un totterreny blindat que travessà el lloc segons abans de l'explosió i encara així en resultà danyat.

Maskhadov acusà les forces russes que «tendeixen a desestabilitzar la situació al nord del Caucas». «A Rússia comencen els esdeveniments que estan vinculats a la lluita preelectoral i crec que l'acte terrorista de Vladivostok, el segrest del general Chpigun i l'atemptat contra la meva persona formen part d'un tot», precisà Maskhadov a la televisió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris