cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
15°

L'OTAN culpa Belgrad del fracàs de les converses de pau

L'OTAN considera que Belgrad és el responsable del fracàs de la segona ronda negociadora sobre Kosovo, per la qual cosa es prepara per la nova fase crítica que s'obre en el conflicte, encara que aparentment no hi haurà una resposta militar immediata. El Consell Atlàntic, màxim òrgan de decisió de l'OTAN, analitzà ahir la situació creada per la negativa sèrbia a signar l'acord proposat pel Grup de Contacte (EUA, França, Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Rússia), que únicament va ser subscrit pels albano-kosovars.

Els copresidents de la Conferència de Pau per Kosovo, els ministres d'Assumptes Exteriors de França, Hubert Vedrine, i del Regne Unit, Robin Cook, anunciaren ahir la interrupció de les negociacions, que només tornaran a reprendre's si Belgrad decideix signar l'acord.

El secretari general de l'Aliança, Javier Solana, va ser informat personalment per Vedrine de dita decisió, que situa l'OTAN davant el dilema d'actuar contra objectius militars serbis o veure danyada la seva credibilitat, en cas que Belgrad no rubriqui el pla durant els pròxims dies. Solana va ser autoritzat el gener passat pel Consell Atlàntic a ordenar atacs aeris contra objectius serbis, per la qual cosa només hauria de consultar amb les capitals aliades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris