cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Els Quinze no nomenaran president nou fins que no tanquin l'Agenda 2000

Els governs de la Unió Europea tenen clar que s'ha de trobar «al més aviat possible» una solució al problema plantejat per la dimissió de la Comissió Europea, però abans, el fet prioritari és tancar un acord sobre l'Agenda 2000 la setmana que ve a Berlín. Cada vegada sona amb més força la idea de convocar per «uns dies més tard» un Consell extraordinari per acordar el procediment de designació de la nova Comissió.

Les possibilitats que s'estudien per substituir l'actual Comissió dimissionària són moltes i, encara que s'evita especular amb noms per a la pròxima presidència de l'Executiu, alguns comencen a sorgir, com l'exprimer ministre italià Romano Prodi, ja candidat oficial d'Itàlia, que ahir mateix anuncià que es troba disposat a acceptar la presidència si és per un mandat de cinc anys.

El canceller alemany, Gerhad Schröder, en qualitat de president de torn del Consell, tancà ahir a Brussel·les la seva ronda de consultes amb les quinze capitals, mantenint diverses entrevistes amb el president de la Comissió Europea, Jacques Santer, i del Parlament Europeu, José María Gil-Robles. Els Quinze creuen que el problema s'ha de resoldre amb rapidesa, però no amb urgència, i «uns dies després» de tancar-se l'acord de l'Agenda 2000.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris