nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Gaddafi entregarà els sospitosos de l'atemptat de Lockerbie

Els Estats Units afirmen que les sancions seran suspeses quan els acusats arribin a Holanda

El líder libi, Muammar el Gaddafi, s'ha compromès amb el president sud-africà, Nelson Mandela, i després d'una entrevista telefònica amb el príncep hereu saudita, Abdallah, a entregar els sospitosos de l'atemptat de Lockerbie dia sis d'abril.

El coronel Gaddafi sembla haver cedit a la mediació sud-africana i saudita i s'ha donat per satisfet amb la promesa de compliment de les garanties que sol·licitava per a l'entrega dels agents sospitosos. «Líbia garanteix que els dos sospitosos seran entregats al secretari general de l'ONU, Kofi Annan, perquè compareguin davant la justícia a tot estirar dia 6 d'abril de 1999», indicà Mandela davant el Congrés General del Poble Libi (Parlament), citant un document libi.

Gaddafi, que intervingué en el Parlament abans que Mandela, declarà, per la seva part, que el seu país ha obtingut «totes les garanties» per al judici dels seus dos ciutadans a Holanda. «És suficient que Mandela, el rei Fahd i el príncep Abdallah m'hagin donat totes les garanties en demanar-me que els deixàs actuar» per solucionar aquest assumpte, assenyalà Gaddafi.

Els Estats Units reaccionaren amb prudència, i asseguraren que el punt clau per aconseguir un acord era «l'entrega física» dels dos homes. L'ambaixador nord-americà davant l'ONU, Peter Burleigh, declarà a la premsa que «abans de la data, el que és essencial és l'entrega efectiva» dels acusats. Burleigh subratllà que quan el secretari general hagi informat el Consell de Seguretat de l'arribada dels dos acusats a Holanda, «les sancions seran suspeses».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris