nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Seixanta persones moren en esclatar una bomba en un mercat

Es desconeix l'autor de l'atemptat, que tenia per objectiu commocionar la població

104602

El mercat quedà destruït després de l'explosió de la bomba.

25-12-2016

Les espantoses imatges de la matança terrorista en un mercat de Vladikavkaz, capital d'Osdètia del Nord, han tallat de sobte les intrigues i els xantatges sexuals que dijous preocupaven en el Kremlin. Un artefacte explosiu, amb una càrrega equivalent a 7 quilos de TNT, matà ahir 60 persones i ocasionà ferides de diferent gravetat a un centenar, segons un balanç provisional que pot augmentar en les properes hores.

La bomba estava amagada en una parada de patates del mercat central de Vladikavkaz, molt concorregut a aquestes hores del matí, i obrí un cràter d'un metre de diàmetre, segons els testimonis. La televisió ossètia interrompé immediatament la programació per divulgar una crida de les autoritats, en la qual es demanava a la població que hi col·laboràs donant sang.

L'autoria de l'atemptat, que només tenia com a objectiu commocionar la població, segons el portaveu del Servei Federal de Seguretat (FSB) rus, Alexander Zdanovitx, encara és un misteri. Es tracta d'un acte terrorista sense precedents. Dos homes de 18 i 33 anys són cercats per la Policia russa, segons indicaren fonts del Ministeri de l'Interior. Certes forces intenten desestabilitzar la situació, afegí el portaveu de Boris Ieltsin en la república Lev Zhugaiev. El president d'Ossètia del Nord, Alexandr Dzassojov, estimà del seu costat que aquest acte criminal té com objectiu «saccejar la situació en el Caucas Nord i impedir seriosos esdeveniments prevists», manifestà sense més explicacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris