cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
28°

Un escàndol de corrupció i sexe es desferma

Rússia s'enfangà ahir fins al coll en un escandalós drama amb ramificacions de corrupció política, econòmica i sexual amb el president del país, Boris Ieltsin, i altres càrrecs com a actors principals. El fiscal general de Rússia, Iuri Skuràtov, el portabandera de la lluita contra la corrupció pressionat per la Presidència perquè dimiteixi i defensat pel Senat, amenaçà de destapar negocis bruts del Kremlin, inclosa la família Ieltsin.

Skuràtov, que ahir en les seves filípiques davant el Senat es cuidà de no implicar l'entorn directe del president, cità l'empresa suïssa Mabetex, principal contrapart en negocis del Kremlin i de la família Ieltsin i que està sent investigada en la Confederació Helvètica.

El canvi d'actitud del fiscal es degué a l'emissió dimecres a vespre a la televisió estatal d'un vídeo de contingut sexual, amb el qual Skuràtov havia denunciat que li estan fent xantatge per forçar-lo a parar les investigacions de corrupció i a dimitir.

La gravació, on un home molt parescut a Skuràtov està nu i en el llit amb dues presumptes prostitutes, es va emetre després que el Senat rus ratificàs el fiscal general en el seu càrrec, en obert desafiament al Kremlin, que exigia la seva dimissió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris